Friday, May 23, 2008

Grab a burger!


Läste ett recept ur Metro i veckan. Man skulle koka rotcelleriskivor, panera och steka till "rotcelleritartlett". Äh tänkte jag, det där kan jag göra hur lätt som helst fast raw. Så jag gjorde det. Köpte 1 kålrot, skalade, skar i mindre bitar och mixade till ett mos, hällde i 1 dl linfrö som legat i blöt 3 timmar + vattnet, lite olivolja, rätt mycket salt, agave nectar, peppar, lime, lite curry, spiskummin, timjan. Moset formas till bollar som paneras i sesamfrön och plattats ut på torkplåten.


Jag gjorde hamburgare på dem. Men de kan gå som vanliga biffar, gott med lingonsylt till..


I hamburgaren har jag en god senap, tomatskivor, alfagroddar, tacossås, rödlök och gurka, mmm!

Friday, May 9, 2008

Dagens mellis

























Nötkex (6 st) 
  • blandade, blötlagda nötter och mixade till en nötmassa, ca 2 dl. Jag använde mandlar och pecannötter.
  • 2-3 msk valnötsolja
  • kanel
  • lite himalya salt
  • vanilj
  • 6 urkärnade dadlar, ej blötlagda
  • nejlikor, pulverform 1 puff.
  • lite vatten
Börja med att mixa nötterna till en massa. Häll i oljan, vattnet, dadlarna och smaksätt sen med kryddorna. Var försiktig med nejlikorna, smaken tar lätt över. Bred den tjocka smeten med en slickepott på torkplåten med plastmattan under. Torka 3 timmar och dra sen av plastmattan, fortsätt 10 timmar. 


Tahinikräm
  • Nån matsked osaltad Tahini
  • ringla agave över
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • lite vatten
Blanda ingredienserna, vattnet gör tahinin mer bredbar. Bred tahinikrämen på kexen och njut med en skiva färsk melon och lite körsbär!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...